Idén is Translation Business Day!

Megkezdődött a regisztráció a Proford őszi konferenciájára, a Translation Business Day 2017-re: http://proford.hu/proford/hu/konferencia

A TBD 17 újdonsága, hogy két párhuzamos program fut majd: egy üzleti és egy technológiai, az utóbbit a Proford a Tekom Magyarországgal közösen szervezi. Az idei fő témáink: a magyar fordítói piac ma – a Proford átfogó piackutató felmérésének eredményei a fordítói piac kínálati oldaláról. Végre kiderül mekkora is tulajdonképp a magyar piac, kik a szereplők, hogy látják az üzletet, mit terveznek, hogyan tekintenek a jövőbe. Ismertetjük a Proford, a SZOFT és az MFTE közös javaslatát a hiteles fordítás és fordításhitelesítés szabályozásáról. Erről kerekasztalbeszélgetést is rendezünk a legfontosabb érintettek részvételével. A technológiai szekcióban az ügyféloldalt is meghallgathatjuk a jó fordításokról, a tartalomfejlesztésről, szövegfeldolgozásról, integrációs kérdésekről, automatizációról. Idén is lesz tudásbörze érdekes workshop-asztalokkal. A témák közt szerepel az EU-fordítás, a lektorálás, a gépi fordítás, a hatósági tolmácsolás, multimédia-lokalizáció, copywriting, transcreation, terminológia és még sokminden más.

Ilyesmikről foguk beszélgetni, és közben megmarad a hagyományos üzleti fókusz: networking lehetőségek, hosszú szünetek, 17 tudásbörze asztal a témák szakértőinek. A hivatalos konferenciaprogram állásbörzével ér véget, ahol kiállítóként megjelenhetnek a fordítóirodák és közvetlen ügyfelek is. Ez a programpont egyébként ingyenes, így rengeteg érdeklődő álláskeresőt és szabadúszó fordítót, tolmácsot várunk. Ezután még egy kis lounge networköléshez, azután este buli és tánc hajnalig.

A buli ezúttal ingyenes, tehát ha nem tudjátok elhozni minden kollégátokat a konferenciára, érdemes őket eset elhívni a táncra, ez is elég hatékony módja a csapatépítésnek.

Forrás:

Straub Kata – titkár – Professzionális Fordításszolgáltatók Egyesülete – Proford

2017-08-07T10:33:15+00:00